2013 Pinsterweekend Kinderdijk

Vrijdag 17 mei

Halverwege de middag zijn we thuis vandaan vertrokken, doordat het erg druk was op de weg waren we pas na 20:00 uur bij de camping. Daar aangekomen stonden we boven  aan de dijk even te twijfelen of we wel naar beneden durfden. Het was een steile oprit naar beneden. Na overleg met de campingbeheerder besloten we ondanks de nattigheid toch een plekje op het gras te nemen. We hebben nog wat te eten gemaakt en verder een rustig avondje gehad. Gelukkig was het inmiddels wel droog geworden

Zaterdag 18 mei

Omdat het weer, ondanks dat het droog was, toch nog een beetje tegenviel qua temperatuur hebben we besloten het fietstochtje met Yvonne’s ouders te verplaatsen naar zondag. Na dat we de hond in de hondenkar hadden gedaan zijn we samen op de fiets gestapt en besloten we een rondje te rijden. We waren het er over eens niet heel ver te fietsen. We zijn de dijk afgefietst richting Kinderdijk, daar besloten we niet de tocht langs de molens te fietsen, die bewaarden we voor zondag. In Kinderdijk hebben we het pondje genomen naar Krimpen a/d Lek. Daar hebben we getracht een knooppunten route te fietsen, maar helaas onze knooppuntenkaart was te oud dus lukte het niet een route te volgen. We besloten aan de andere kant van de dijk te blijven fietsen tot we weer een pondje tegen kwamen. Langs deze dijk hebben we koffie met warme appeltaart gehad bij Thee tuin “Onder de Pannen”. De appeltaart kwam net uit de oven en smaakte verrukkelijk. Naast de Thee tuin, was een eenden kooi en wij dachten daar even een wandeling te kunnen maken met de hond, dan kon die ook haar poten even strekken. Dit ging helaas niet door. Toen we onze fietsen neerzette en de hond aan de lijn deden, kwam de eigenaresse van de eenden kooi naar ons toe en vertelde ons dat we alleen met een excursie mee konden, maar er was net een groep klaar dus dat ging niet door. Ze hoorde dat we niet uit de buurt kwamen dus kregen we toestemming een stukje het pad te volgen tot het eerste hek. Zo gezegd zo gedaan, toen zijn we weer op de fiets gestapt en door gereden naar Bergambacht en daar hebben we het pondje naar Streefkerk genomen.

IMG_5753

IMG_5759

IMG_5765

IMG_5768

Vanaf het pondje zijn se naar het centrum van Streefkerk gefietst, daar hebben we bij de snackbar een patatje gegeten. Toen we uiteindelijk bij de camping aankwamen hadden we 32 km gefietst, wel iets meer dan we in de planning hadden.

Zondag  19 mei

Na eerst met de ouders van Yvonne koffie te hebben gedronken, en een broodje gesmeerd voor onderweg. Zijn we tussen de middag op de fiets gestapt richting Kinderdijk. Op het pad aangekomen waar de bekende molens staan hebben we een bankje opgezocht, en hebben onze gesmeerde broodjes daar opgegeten, en natuurlijk een paar mooie plaatjes geschoten. Het was daar wel vreselijk druk, wat een toeristen trekken die molens daar! Via Alblasserdam zijn we door het veld langs een watertje terug gereden naar de camping. Ook deze dag hadden we toch weer 20 km er op zitten.

IMG_5791

IMG_5798

CIMG0773

IMG_5821

CIMG0772

IMG_5847

IMG_5846

IMG_5802

Terug bij de camper hebben we thee gedronken, en ’s avonds heerlijk gegeten van onze eigen bereidde asperges.

IMG_5787

Maandag 20 mei

Zo’n weekend zit er toch altijd weer gauw op, en ook het weer liet ons deze dag in de steek. Dus hebben we alles opgeruimd en toen alles klaar was om te vertrekken, bleek de camper toch te ver weggezakt in het gras dat we niet meer weg konden komen. Dus de boer ingeschakeld en die heeft ons met zijn tractor van ons plekje kunnen trekken. De steile oprit van de camping naar de dijk nam de camper moeiteloos, daar had Yvonne zich onnodig ongerust over gemaakt.  Na in de buurt nog een rondje te hebben gereden zijn we met de camper op het pondje gereden richting Bergambacht. De middag hebben we nog doorgebracht bij Yvonne’s ouders in Alphen a/d Rijn. Daar zijn we rond 18.00 uur richting huis vertrokken en ongeveer 21.00 uur waren we weer thuis. En toen zat ons Pinksterweekend er al weer op.

IMG_5851

IMG_5854

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s