2013 Meivakantie Rügen / Usedom / Warnemünde

Dag 1 27-4-2013

214 km
We vertrokken pas om 2200 uur omdat derk een brandweerwedstrijd had. Daar valt verder niet veel over te vertellen. We zijn in 1 keer doorgereden tot Zeven, een plaatsje net van de snelweg, ruim voor Hamburg. Daar hebben we overnacht, op een camperplaats, op het industrieterrein. Omdat het seizoen nog niet was begonnen in Duitsland, stonden we daar als enige.
Camperplaats: Ute und Günter Cziossek.

IMG_5388

Dag 2

Vanmorgen is ons doel camping ecktannen Fontanestraße 66, 17192 Heilbad Waren.
Daar wachten Johan en Christa op ons, die waren een dag eerder vertrokken als ons. De reis verliep voorspoedig en rond een uur of 2 waren we op de camping aangekomen. Na een kop koffie met heerlijke zoete Duitse “kuche” hebben we langs het meer gewandeld, waar de camping aan ligt. Zoey rende als een wilde door het bos, en waarschijnlijk heeft ze daar haar voet kussentje bezeerd want toen we aan het meer op een vlonder zaten, liet ze een bloedspoor achter. Het avondeten bestond uit bruinebonen soep die Yvonne thuis al had gemaakt, dus dat was lekker makkelijk. Omdat de temperatuur erg snel afkoelde, konden we niet lang meer buiten zitten.

http://www.camping-ecktannen.de/

IMG_5402

Dag 3 158 km

S’morgens hebben Johan en Christa een defecte waterpomp vervangen en vervolgens zijn we naar Bansin gereden .
Daar hebben we een leuk plekje gekocht op camperplaats Jurgen Wille

Caravanstellplatz
“Jürgen Wille”
Inh. Jörg Wille
Seestraße 30
17429 Seebad Bansin

http://www.caravan-bansin.de/

Hier eenmaal aangekomen hebben we ff snel wat gegeten en we wilden naar het strand op de fiets en Zoey in de hondekar. Dat was weer spannend want vorig jaar had ze daar voor het laatst ingezeten. De banden van de hondenkar waren wel heel zacht en we hadden geen Frans ventiel bij ons. Toch iets wat we standaard in de camper moeten hebben, zo’n verloopstuk voor een Frans ventiel. Yvonne kwam erachter dat haar elektrische fiets het niet deed, zwaar trappen dus.
Bansin is een leuk plaatsje en hebben we heerlijk zitten uitwaaien op het strand en op de pier gelopen.

IMG_5415 IMG_5422 IMG_5432 IMG_5433

Dag 4 30-april 2013 157 km

Na de eerste 111,6 km gestopt aan de snelweg en heerlijke oranje tompoezen gegeten. Ondanks dat we niet in Nederland waren voor de kroning van onze Koning, konden we dat moment niet ongemerkt voorbij laten gaan. Aan Christa is te zien dat de temperatuur niet echt lekker was.

IMG_5435

Toen verder gereden over een mooie hoge brug naar Rugen en vervolgens naar een camperplaats van topplatz. Deze was in Prora en heette Oase. Daar hebben we ’s middags de fiets gepakt en zijn we in Prora naar het strand gefietst. Johan en Christa wilde ons daar flatgebouwen uit de Nazi periode laten laten zien. Over een lengte van 4,5 km staan daar flatgebouwen aan het strand. Het blijkt dat daar nooit iemand heeft ingewoond. Omdat nu blijkt dat die complexen te solide gebouwd zijn, en het nu te veel moet gaan kosten om het te slopen, worden deze flats verbouwd tot mooie appartementen.
Daarna zijn we door gefietst naar Binz, en na een wandeling over de promenade hadden we wel een sorbet verdient vonden wij.

http://www.wohnmobilstellplatz-ruegen.de/

http://nl.wikipedia.org/wiki/Seebad_Prora

IMG_5443 IMG_5448 IMG_5460

Dag 5 21 km

Hebben de mannen een duikboot bezocht in Sassnitz en gewandeld in de haven en een kop koffie gedronken. Terwijl de mannen in de duikboot zaten, zijn Yvonne en Christa op een terras in een strandkorf gaan zitten en hebben daar genoten van een “weisse chocolade”! Later hebben wij elkaar daar op het terras weer getroffen en zijn toen doorgereden naar “Konnigsstuhl”.

IMG_5471 IMG_5505 IMG_5494 IMG_5506 IMG_5507

Wohnmobilstellplatz, D-18551, Lohme-Hagen, Am Königsstuhl, Mecklenburg-Vorpommern, Rügen

http://www.youtube.com/watch?v=c5PkWSNeFyM

Vanaf de camperplaats hebben we een 3 km lange wandeling door het bos gemaakt, om uiteindelijk aan te komen bij de afdaling naar het strand bij de krijtrotsen, 480 treden naar beneden en ook weer naar boven natuurlijk. De mannen zijn helemaal beneden geweest, Yvonne en uiteindelijk ook Christa moesten om verschillende redenen de afdaling staken. Johan heeft daar een steen met een gat erin gevonden waar ze hier een decoratie van maken, ze rijgen ze aan elkaar en hangen ze aan de takken van de bomen. Na de 3 km lange wandeling terug hebben we gebarbecued, ook toen wijn we vanwege de lage temperatuur en flinke wind weer snel naar binnen gegaan.

IMG_5518 IMG_5527 IMG_5536 IMG_5535 IMG_5551

Dag 6 103 km

Nu zijn we naar Zingst gereden. We konden hier kiezen uit 2 camper-plekken, de één was vlakbij het strand en de andere was meer in het dorp gelegen. We hebben gekozen voor de plek vlakbij het strand, hier verhuurden ze surfplanken. In deze tijd van het jaar was het goed te doen, we denken dat in het hoogseizoen veel jongeren deze plek bezoeken, i.v.m. de mogelijkheid om te surfen en sky-diving.

http://www.campercontact.nl/campersite/detail/id/542

Hier hebben we gewandeld over de dijk omdat de honden niet meer op het strand mochten per 1 mei. Eenmaal in het centrum van Zingst aangekomen hebben we een ijsje gegeten op een terras. Derk had ons belooft dat hij zou trakteren, helaas bleek hij niet te kunnen pinnen daar. Hij is in het centrum naar een pinautomaat gelopen, en de rest is achtergebleven als onderpand. De serveerster zei dat als hij niet terug kwam wij zouden moeten afwassen. Dit was als grapje bedoeld, en gelukkig kwam Derk ons “bevrijden’.

Achter de camperplaats lag een eiland die je naar horen zeggen met een gids kan bekijken, die is onbewoond en er zitten veel vogels.

Yvonne en Christa hebben hier bij zonsondergang mooie foto’s gemaakt.

IMG_5560 IMG_5562 IMG_5561IMG_5592

Dag 7 70 km

Nu zijn we naar Warnemünde gereden, net voor aankomst moesten we een pondje oversteken. De camperplaats lag aan de monding van het “Seekanal”. Hiervandaan hadden we een mooi uitzicht over de haven waar grote schepen voeren, we konden zelfs het pondje zien waar we eerder mee waren overgevaren. Die middag hebben we door het dorpje gewandeld, het was er gezellig druk met leuke winkeltjes en terrasjes. Bij een hotel was zelfs Live muziek.

Derk had ’s avonds nog met een visser gepraat en die viste er de een na de andere haring eruit.

IMG_5656 IMG_5662 IMG_5667 IMG_5669 IMG_5673 IMG_5678 IMG_5682 IMG_5698 IMG_5705 IMG_5725 IMG_5739 IMG_5729

Dag 8 487 km

Terugreis van Warnemünde naar huis. Helaas zat ons weekje er nu al weer op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s