2011 Pinksterweekend in Andijk

Vrijdag 10 juni

Omdat de kinderen nog naar school moesten vrijdag middag waren we pas laat op de camping. Na snel iets gegeten te hebben wilden we nog even met de hond de camping verkennen. We zouden met Johan, Christa, Roar, Derk en Yvonne. De meiden hadden geen zin om mee te gaan. We trokken onze jas aan en gingen op pad. We waren nog geen 100 meter van de camper toen de regen losbarste. Na een tijdje te hebben geschuild onder een boom zijn we toch maar terug gelopen naar de camper om het op een later tijdstip nog een keer te proberen. Uiteindelijk zijn we ’s avonds laat om een uur of tien nog even de dijk overgelopen die om de camping heen lag.

_MG_9030

Zaterdag 11 juni

Vanmorgen lekker rustig aan gedaan. Met z’n allen koffie gedronken en met z’n allen even naar het haventje gelopen wat vlak bij de camping lag. Hier kregen we weer een plensbui over ons heen, er vielen zelfs hagelstenen. ’s Middags zouden we op de fiets even boodschappen gaan doen voor de BBQ van die avond. Roar, Joyce en Melissa wilde gaan zwemmen dus die gingen niet mee. We zaten nog niet zo lang op de fiets of het ging alweer regenen. We hebben toen maar even geschuild onder een boom. Zo zou ons weekend er voornamelijk uitzien, als we op de camping waren was het droog dreigden we iets te gaan ondernemen dan kregen we een bui over ons heen.

’s Avonds lekker met z’n allen aan de BBQ en Christa en Yvonne aan de rosé.

Om het eten te laten zakken zijn we nog met de hond over de dijk om de camping gelopen, en hebben we nog een paar mooie foto’s kunnen maken van de zonsondergang (zonder regen!). Op de dijk liepen schapen met lammetjes, schattig om te zien.

_MG_8927

Zondag 12 juni

Vandaag was het droog toen we wakker werden. Johan trok gelijk zijn korte broek aan, en dat is ook vastgelegd op de foto. De kinderen gingen weer zwemmen, en Johan, Christa, Derk en Yvonne zijn op de fiets naar Enkhuizen gegaan. Op de camping waren fietsroutes te krijgen. De heenweg naar Enkhuizen hebben we keurig volgens de route gefietst. Onderweg er naar toe hebben we heerlijk in de zon koffie gedronken. En eenmaal in Enkhuizen aangekomen moesten we in het centrum wachten bij de brug, er kwamen allemaal zeiljachten de haven in Enkhuizen in varen.

_MG_8956 _MG_8957

De terugweg hebben we over de dijk gefietst. Een stuk korter, en gelukkig ook het grootste gedeelte voor de wind. Omdat Christa en Yvonne vonden dat ze na zo’n fietst tocht wel een ijsje hadden verdient zijn we nog even aangegaan bij het “groene kerkje”. Helaas hadden ze daar geen ijs, daarom hebben we daar een warme Brusselse wafel met room en verse aardbeien gegeten. ’s Avonds hebben we pannenkoeken gebakken met spek en met kaas. Iedereen had zijn buikje wel rondgegeten.

Ook werd er die avond nog een bingo georganiseerd. Christa, Joyce en Yvonne hebben hier aan meegedaan. Yvonne won nog een accuboormachine.

Maandag 13 juni

Vandaag wilden we nog even fietsen naar Medemblik. Derk zou nog even de hond goed laten rennen en uitlaten, toen hij een andere man met hond tegen kwan. De honden waren heerlijk aan her rennen en spelen toen de andere hond in het water sprong. Zoey (onze hond) springt er achteraan, dit was iets wat Derk niet verwacht had. Toen hij ging kijken waar Zoey was bleek zij de sloot te zijn overgezwommen en weer aan de overkant op het droge geklommen. Om haar op te halen moest Derk omlopen. Toen Zoey zag dat hij wegliep sprong ze weer in het water om achter Derk aan te gaan. Zo kwam hij dus terug met een kletsnatte hond. Zoey moest toch maar in de camper want wij wilde toch echt opweg naar Medemblik, en we zijn natuurlijkx85x85..weer nat geregend. Onderweg kwamen we langs een rommelmarkt. Omdat het toch weer regende zijn we daar maar even overheen gelopen. Daarna zijn we doorgereden naar medemblik en hebben we daar heelijk warme chocolademelk met slagroom gedronken. Na een kijkje op het station bij de stoomtrein, zijn we nog naar binnen geweest bij het lekkerste museum van Nederland. Daar hebben we gezien hoe de Noordhollandse krentenwegge (of hoe die ook heette) werd gemaakt. Roar heeft nog een huisje versierd. En we hebben ook nog gezien hoe de chocolade katten tongen werden gemaakt ( en natuurlijk hebben we die ook geproefd).

Bij het verlaten van het museum hebben Christa en Yvonne ook nog een stuk krentenwegge gekocht.

_MG_9003

Een maal weer op de camping hebben we heerlijk thee gedronken met echte krentenweggen. Het avond eten bestond uit twee soorten nasi door elkaar , met pindasaus en kroepoek. Natuurlijk hebben we ’s avonds nog even lekker de hond laten rennen op de dijk rond de camping.

Dinsdag 14 juni

En dit is alweer de laatste dag van dit lange weekend. Derk heeft nog snel even wat foto’s gemaakt van de beesten op de camping. En is onze weg naar huis begonnen. We hebben de Afsluitdijk op de heenreis gehad, dus namen we nu de weg over het IJselmeer van Enkhuizen naar Lelystad. Aan de andere kant van het IJselmeer zijn we naar Urk gereden en hebben daar met mooi weer nog even door het dorpje gelopen en natuurlijk een visje gegeten. Helaas zijn wij weer een dakluik verloren op de N33, we waren bijna thuis. Dat is al de tweede van de vier, dus moeten ze nu allemaal maar vevangen worden voor de zomervakantie.

Helaas is het weekend alweer voorbij, wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!

_MG_9077

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s