2009 Vakantie in Slovenie en Kroatië

Vakantie Slovenie en Kroatië 2009

24-7-2009

We hebben onze eerste nacht doorgebracht in   Bad Hersfeld, dit was een camperplaats bij een hotel. we stonden daar als enige en als we daar gingen eten dan stonden we gratis inclusief stroom. Het hotel heet Waldhotel Glimmersmuhle.We vonden de camperplaats geschikt voor doorreis.

25-7-2009

De volgende dag zijn we doorgereden richting Oostenrijk, en zijn we net over de grens gaan overnachten bij camping panorama. grensovergang Bad Fussing

http://www.zoover.nl/oostenrijk/oberostereich/obernberg-am-inn/panorama/camping

Hier hebben we sávonds een wandeling naar het dorp gemaakt en langs de rivier de Inn gelopen.Je ziet er een grote waterkrachtcentrale staan waar veel mensen zaten te vissen.

De camping was niet heel groot maar wel netjes, hij was net overgenomen door nieuwe eigenaren en heel geschikt voor doorreis.

26-7-2009

De volgende dag zijn we naar slovenie gereden en wel naar camping menina in het plaatsje Recica ob savinj.

www.campingmenina.com/

Het was moeilijk te vinden. garmin dekte slovenie niet volledig en daardoor zie je de straten niet meer. we hebben bij een benzinepomp een kaart gekocht en op ouderwetse wijze de camping gevonden. op de camping werden we gelijk nederlands ontvangen, er staan heel veel nederlanders hier. het lijkt wel nederland.Hier zijn we 3 dagen gebleven.

Wat we heel prettig hebben ervaren is de gemoedelijke sfeer op de camping.Je komt binnen en zoekt eerst maar een plaatsje en als je het uit komt kom je maar naar de receptie.

Wat ook heel leuk is dat je in het regelement leest dat je geen open vuur mag houden maar `’avonds kwamen ze zelfs hout verkopen voor een klein kampvuurtje. waar vind je dat nog.

We hebben ons leuk vermaakt met kanoën en Zwemmen en achter de camping loopt de Savinj, leuk om te zien.

Verder hebben we s’middags in Mozirji gewinkeld en vlees gehaald voor de barbeknoei voor de avond.

De volgende dag hebben we een bezoek gebracht aan de golte.

www.golte.si/cms/si/

dit is een berg in slovenie die omhoog gaat met de kabelbaan en daar boven kun je een rondwandeling van 3  tot 5 uur maken.

familie kaart kost 22 euro

Verder hebben we een klein beetje rondgereden en de Savinj opgezocht. We hebben geprobeerd om de Savinj te voet over te steken maar de stroom was te sterk en we verloren onze slippers in het water

29-7-2009

Deze dag hebben we slovenie verlaten en zijn we richting Kroatie gereden en we wilden daar de plitvice meren bekijken.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaal_park_Plitvicemeren

We hebben hier vlakbij overnacht op camping Korana.

Het is een nette camping maar alles hier in de buurt is ingesteld op de plitvitce meren.

Voor de Kinderen was er niet veel te doen.

http://www.campingwijzer.nl/Kroatie/Karlovac/Plitvicka_Jezera/Autocamp_Korana.aspx

Hier hebben we 2 nachten doorgebracht.Ons bezoek aan de Plitvice meren is ons niet tegengevallen.

wel waren we achteraf blij dat we de camping dichtbij hadden. het is heel veel wandelen. en op het laatst ging het een beetje mis bij ons. We wilden graag met het treintje terug naar de auto. maar we hebben het hele eind moeten lopen.

31-7-2009

Deze dag zijn we richting de Adriatische kust gereden.

we wilden net boven Zadar op camping maritiem overnachten. maar nadat we die overgewandeld hadden hadeen we het daar voor gezien en zijn we verder naar beneden gereden en netg onder Biograd ligt het plaatsje Drage.

Daar was een camping Oaze mira die helemaal in onze smaak viel.

http://www.oaza-mira.hr/

Hier zijn we een week gebleven en hebben we een bootje gehuurd in het plaatsje Pakostane voor 400 kuna is omgerekend 57 euro voor de hele dag.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Pako%C5%A1tane

Iedereen vond het leuk behalve jeroen die vond het eng en was bang dat de boot omsloeg.

Verder hebben we veel gezwommen en gesnorkeld.

Je ziet er een heleboel verschillende visjes en we hebben een bezoek gebracht aan nationaal park krka

http://nl.wikipedia.org/wiki/Krkawatervallen

Wij vonden dit park leuker nog dan de plitvice meren, komt ook denk ik dat je hier mag zwemmen.

Wat we wel jammer vonden dat ze zo tegen honden zijn hier.Toen we aankwamen mocht de hond niet in de bus, dus moesten we 800m naar beneden lopen om in het park te komen.Daar eenmaal aangekomen kon je nog een kaartje kopen om met de boot een tochtje in het dal te maken van 3 en half uur.De hond mocht niet op de boot.Dit hebben wij dus niet gedaan. maar ondanks alles kon je wel gewoon op het park lopen met de hond en had je ook een hele dag vol aan.

Het is echt de moeite waard

Verder hebben we een bezoek gebracht aan het plaatsjeZadar.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Zadar_(plaats)

Een leuk stadje waar je leuk kan winkelen. Ze zijn daar nog een beetje aan het opbouwen van de bombardementen die daar zijn geweest.We zijn er niet zo heel lang geweest,de hond had hier last van de warmte.Het is een stadje waar je veel oud en nieuw doorelkaar heen ziet wat de gebouwen betreft.

Van onze Zwiterse buren op de camping hadden we gehoord dat nog geen tien kilometer van onze camping vandaan dat er een plaatsje Vrana is die helemaal uitgestroffen is en daar nog veel restanten ziet van de oorlog van 14 jaar geleden.Je ziet er overal nog bordjes staan in de omgeving van mijnen die er nog moeten liggen.Hier zijn we doorheen gereden en zie je toch een andere kant van kroatie.

Onze ervaringen in kroatie zijn dat het een heel mooi land is, zeker een vakantie land.Maar dat de mensen soms niet heel vriendelijk zijn beetje arrogant terwijl ze het van de toeristen moeten hebben.

De groente en fruit moet je niet in de supermarkten kopen, maar gewoon aan de weg. De groenten zijn ook veel groter dan in Nederland en goedkoop. Kroatie is op zich geen duur land als je uit eten gaat en levensonderhoud, behalve de prijzen voor de campings zijn niet goedkoop. Wij hebben voor 6 personen en een hond 71 euro betaald voor een overnachting.

Na deze week zijn we begonnen met de terugreis en wilden we via Italie naar Oostenrijk.

Eenmaal in Italie aangekomen Hadden we een camping bij een boer bovenop de berg gevonden die in onze camperboek stond. Toen we daar na moeilijk vinden aankwamen zijn we geweigerd op de camping.Deze man had slechte ervaringen met campers en waren we niet welkom.

Toen zijn we een stukje terug gereden Richting Trieste en hebben we overnacht op camping Marepinata

www.campingmarepineta.it/ned/index.phpmping

Ook deze camping was dik 70 euro voor ons, best duur als je er alleen gaat staan voor doorreis.Maar dit was ook onze eigen schuld we waren het rijden zat en je gebruikt niet de faciliteiten van de camping.

De volgende dag zijn we Richting Oostenrijk vertrokken en wilden we bij de Ossiachersee staan.We hadden daar al ingecheckt op de camping, maar we kwamen er later achter dat in het hoogseizoen de hond er niet welkom was.Toen zijn we verkast naar Maltaltal een camping waar we 2 jaar geleden ook hadden gestaan.

Hier zijn we twee dagen gebleven, Wat jammer was dat het weer hier omsloeg en dan ga je toch weer verder verkassen naar huis

.http://www.maltacamp.at/

Toen zijn we richting Duitsland vertrokken en hebben we nog 1 overnachting gedaan in Rothenburg on der Taubern.

Hier kan je met de camper op een camperplaats staan met stroom voor 10 euro

http://nl.wikipedia.org/wiki/Rothenburg_ob_der_Tauber

Wat heel mooi is aan dit dorpje dat het een oud vesting stadje is met stadsmuren. Hier hebben we ter afsluiting nog heerlijk gegeten en zijn we de volgende dag naar huis gereden.

We zijn in totaal 19 dagen op vakantie geweest en hebben we bijn 4200 km gereden

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s