2012 pinsterweekend Meerkerk Zuid Holland

Vrijdag 25 mei,

De weersvoorspellingen waren warm voor het hele pinksterweekend. Omdat de kinderen ’s morgens nog naar school moesten zijn we ’s middags vertrokken richting Meerkerk. Na een voorspoedige rit met alleen een kleine file vlakbij Meerkerk, kwamen we aan op SVR camping de Boogaart. Alles ging heel gemoedelijk en we kregen voor de 2 campers een leuk plekje aangewezen. Omdat het warm was hebben we lekker buiten gezeten en gegeten.

De volgende dag was het weer stralend, dus we besloten de fiets te pakken voor een rondje in de omgeving. De hond kon niet mee en die hebben we aan een boom in de schaduw op de camping gelaten. De boer was bereid een oogje in het zeil te houden, en achteraf bleek dat de mensen die achter ons stonden zich ook over haar ontfermd hadden. We zijn in Meerkerk naar de dijk gereden die langs de Lek liep en die hebben we een stuk afgefietst, wat lekker ging omdat we voor de wind haddenVlak na Ooievaarsdorp zijn we afgeslagen en kwamen we langs van Wijk’s palingrokerij. Daar hebben we een stop gemaakt en een aantal hebben daar een broodje paling of makreel gegeten. Johan en Roar lustte allebei wel een hele paling, Johan heeft dat geweten hij heeft de hele dag “plezier” gehad van de paling. Toen zijn we binnendoor weer naar de camping gefietst en ’s avonds hebben we heerlijk genoten van de BBQ, die Derk en Johan nog snel op de fiets hadden ingeslagen ’s middags.

Ook de zondag was het stralend weer. Dus deze dag een klein rondje gefietst in een andere richting. De kinderen verheugden zich op zwemmen dus hebben we snel bij Meerkerk de Lek opgezocht. Derk en Johan hebben de hond gehaald zodat die ook kon afkoelen in de Lek. Toen hij op de camping aan kwam waren er gasten van de camping die hem aanspraken dat je de hond zo niet achterlaat. Naar aanleiding hiervan is derk op zoek gegaan naar een fietskar voor de hond, zodat hij in het vervolg ook mee kan met fietsen. Hij vond een karretje in Dalfsen, die zouden we ophalen als we weer naar huis gingen maandag. Na een snelle maaltijd in elkaar te hebben geflanst, gingen Johan Christa en Roar weer richting huis omdat Christa de volgende dag moest werken.

Op Maandag hadden we geregeld dat een Oom en Tante van Yvonne en haar ouders, die daar in de buurt wonen, kwamen koffie drinken. ’s Middags hebben we nog een stukje gefietst met de ouders van Yvonne. Joyce had geen zin om te fietsten dus die bleef met de hond bij de camper. Toen we nog maar net op pad waren zagen we een mevrouw vallen met de fiets, nadat we hebben gewacht tot de ambulance er was zijn we weer verder gefietst. Het was weer warm dus wilden we niet zo ver fietsen, uiteindelijk bleek het toch weer meer dan 20 km te zijn. Na te ’s avonds hebben gegeten zijn we rond half acht vertrokken richting huis, Na een tussenstop in Dalfsen voor het fietskarretje voor de hond waren we vrij laat thuis. Na snel de camper leeg gehaald te hebben, konden we even bijkomen en naar bed. Om de volgende dag al weer aan het werk en naar school te gaan.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s